Tradiční zimní nápoj.
Nejen svařák, ale i medovina patří k tradiční zimě a vánočním svátkům. Výroba tohoto ušlechtilého nápoje má na našem území ještě delší tradici, než výroba vína a právě zimní období je pro její konzumaci nejvhodnější.
Dá se pít nastudeno, nebo ohřátá (ne však tak moc, jako svařené víno, aby vlivem vyšší teploty nepřišla o zdraví prospěšné látky), v přírodním stavu, kořeněná, nebo ochucená.
Opravdová medovina je vyráběna kvašením, obdobným procesem jako víno. Pozor na výrobky, které vznikly smícháním lihu, medu a nejrůznějších trestí!
Na našem trhu je jich dost a názvu ,,medovina” opravdu čest nedělají.
Tu naši ,,zdravou”, kvašenou vyrobil pan Bauman z Velkých Bílovic a i když se nesmí pít na veřejnosti, veřejně prohlašuji, že je opravdu lahodná. Přijďte ochutnat.
Litr stojí 140 Kč, půl litru 70 Kč a 2 dcl 40 Kč.
Pěkné a voňavé svátky přeje Víno Jundrov.