Sudová medovina – zdravá, kvašená.

medovina

Tradiční zimní nápoj.

Nejen svařák, ale i medovina patří k tradiční zimě a vánočním svátkům. Výroba tohoto ušlechtilého nápoje má na našem území ještě delší tradici, než výroba vína a právě zimní období je pro její konzumaci nejvhodnější.

Dá se pít nastudeno, nebo ohřátá (ne však tak moc, jako svařené víno, aby vlivem vyšší teploty nepřišla o zdraví prospěšné látky), v přírodním stavu, kořeněná, nebo ochucená.

Opravdová medovina je vyráběna kvašením, obdobným procesem jako víno. Pozor na výrobky, které vznikly smícháním lihu, medu a nejrůznějších trestí!
Na našem trhu je jich dost a názvu ,,medovina” opravdu čest nedělají.

Tu naši ,,zdravou”, kvašenou vyrobil pan Bauman z Velkých Bílovic a i když se nesmí pít na veřejnosti, veřejně prohlašuji, že je opravdu lahodná. Přijďte ochutnat.

Litr stojí 140 Kč, půl litru 70 Kč a 2 dcl 40 Kč.

Pěkné a voňavé svátky přeje Víno Jundrov.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.