Sudová medovina

Sudová medovina

Tradiční, horká i studená.

Sortiment nápojů jsme pro zimní sezónu rozšířili o sudovou (stáčenou) medovinu. Vyrábí ji vinař a včelař pan Bauman z Velkých Bílovic kvašením, tedy klasickou metodou, při které v nápoji zůstávají cenné a zdraví prospěšné látky obsažené ve včelím medu. Obsah alkoholu se pohybuje mezi 11 – 12%. Na rozdíl od komerčně prodávaných medovin vyráběných mícháním lihoviny s aromatizovaným koncentrátem tedy nabízíme výrazně hodnotnější produkt.
.
Medovinu lze pít studenou, stejně jako víno, nebo ohřívanou na max. 50°C. Při ohřívání by tedy neměla vzkypět tak, jako svařené víno, aby se neodpařily cenné látky v ní obsažené.
.
Litr medoviny s sebou u nás stojí 130Kč a 2dcl. studené, nebo ohřívané prodáváme za 40Kč.Pokud chcete šetřit planetu a nepijete rádi z plastu, přijďte ochutnat s vlastním hrnkem. Stejně jako u espressa, nebo svařeného vína pak dostanete slevu 5Kč.
.
Pěkné svátky s medovinou přeje Beriš JSVV.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.